Referater fra finalekamper 14-15 år!

FINALE G15 NÆRBØ- HASLUM 14-13 (4-5)

En spennende og jevn finale hvor Nærbø trakk det lengste strået og vant med knappest mulig margin. Rogalendingene ledet det meste av kampen med et mål, unntagen en liten periode rett etter hvilen, hvor Haslum førte med 2 mål. Nærbø fikk satt sitt forsvar og med tempoøkning i angrep, så var de tilbake på vinnersporet.

  1. omgangs siste minutter ble spennende hvor Haslum utlignet Nærbøs ledelse helt frem til 13-13 med ett minutt igjen på klokken. Nærbø scoret seiersmålet kun 10 sekunder før slutt, men Haslum klarte ikke å svare i sluttsekundene.

Synes begge lag hadde gode spillere på alle posisjoner og var velorganisert både i angrep og forsvar. Jokeren i finalen var Nærbøs Reidar R. Johnsen med mange flotte scoringer. Måten målene ble scoret på av nevnte Johnsen, var av stor klasse. Tempo, finter og knallharde skudd som var velplasserte. Vi tar også med Elias Bodberg og Eskil Friestad på Nærbø som gjorde en god finale. På Haslum likte vi godt Aleksander Høiness og Nicolas Storbekkrønningen, samt Mathias Dorgelo. (MV). Blomster også til Felix R. Thamdrup, Haslum og Tormod Aksnes, Nærbø.

FINALE G14 SKI- ELVERUM 14-9 (6-6)

Det var spennene kun en omgang i G14-finalen. Halvveis var stillingen 6-6, men Ski satte inn turboen i 2. omgang og vant komfortabelt 14-9 til slutt. 2 gode lag med mange flotte tekniske spillere. Ski var sterkest denne gang og hadde det lille ekstra som skulle til for å avgjøre finalen.

Etter jevn første omgang følte vi det som 2 lag som spilte god angrepshåndball og hadde fin flyt i spillet, hvor det var gode avslutninger fra alle posisjoner. Ski «ville» mest i 2. omgang og var et sterkere lag. Leander Kvithyld og David Tjernshaugen gjorde en god figur i finalen for Ski.

På Elverum synes vi Petter Bjørnstad og Pål H. Storås spilte en god finale. Vi synes også at begge lag hadde gode målvakter i finalen.

FINALE J15 TUNE- SKREIA 18-11 (7-6)

Litt overraskende vil flere si at Tune og Skreia var i finalen i J15, men ikke overraskende etter å ha sett lagene i aksjon. To meget gode lag som virkelig har satt farge på turneringen. I fjor møttes lagene i 1/8-delsfinale i J14 i PW-Cup, hvor Tune vant 12-7. Skreia var fullt på høyde med Tune til ca 10 min gjensto av finalen, da var det hel stopp og Tune kontrollerte inn til solid seier 18-11.

Noe av årsaken til at det gikk litt i stå for Skreia, var utvilsomt sisteskansen til Tune, Emilie Taha. Mange fantastiske redninger som kunne ta motet fra hvem som helst. Emilie ble fortjent kåret til finalens mest verdifulle spiller av en lokal jury etter finalekampen.

På Skreia var det flere som viste stor klasse i finalen, bl a Mari Stensrud og Nora Sønstebø. Også Selma Panengstuen viste gode takter. På vinnerlaget Tune har vi allerede nevnt Emilie Taha, men også Julie Aaserud Johnsen og Djellza Istrefi gjorde en god finale, sammens med Tiril Sørensen.

FINALE J14 OPPSAL- ULLERN 17-12 (8-8)

Finale 2 år på rad for Ullern etter at de i fjor måtte gi tapt for Halsen i J13-finalen. Denne gang var det Oppsal som ble for sterke for Østfold-laget. Det var svært jevnt i første halvdel av kampen og Oppsal slet med å riste av seg Tune. Oppsal tettet igjen bakover de siste 10 minuttene av finalen og vant fortjent etter en sterk avslutning på kampen.

Begge lag hadde gode spillere på alle plasser. Gode skyttere og gode målvakter. Små marginer i slike finaler, og du må ha litt «stang inn» for å vinne jevne kamper. Oppsals Nathalie T. Andersen var spilleren som utmerket seg mest i finalen og scoret flere viktige mål for Oslo-laget da kampen stod og vippet. Ullerns store målskytter Martine S. Mork burde nok satset mere på skudd fra lufta i finalen, men hun fikk en trøkk i finalen og måtte ut på benken en periode. Også Ingeborg Strøm og Hanna Gåsvær utmerket seg på Ullern.

Oppsals beste har vi allerede nevnt i omtalte Nathalie T. Andersen, men vi kommer ikke utenom Emilie T. Gresmo. Emilie var stadig en trussel for Ullern-forsvaret og viste stor klasse i sitt spill. Neah Pernille K. Lynghjem må også nevnes for Oppsal. Sjelden vi ser så gode avslutninger fra en kantspiller som bare er 14 år.

Alle spillere på All Star blir publisert litt senere.