Referat finaler og All Star Team 12-13 år!

Finale G12 Rekrutt: Oppegård-Larvik Turn 9-8 (3-3)

Oppegård var store favoritter i denne klassen, ettersom laget hadde vunnet hele 17-10 i innledende runde mot arrangørklubben. Finalen derimot ble meget jevnspilt. Ved pause var stillingen 3-3 og det var ikke lett å peke ut noen av lagene som vinnere. Larvik Turn ledet 7-6, men Oppegård snudde raskt og kunne til slutt gå seirende ut av en meget spennende kamp med sifrene 9-8. Marius Petersen var god hos Oppegård og scoret 5 mål i finalen, og ble kåret til «finalens mest verdifulle spiller» av en lokal jury. Også Aksel Sveen gjorde en god kamp for de gulkledde. Begge lag hadde gode målvakter i henholdsvis Jonas Malmo på Oppegård og Elias Sandberg Døvle på Larvik Turn. Vi tar med at Jacob O. Bakke hos Larvik Turn var toneangivende hos hjemmelaget og scoret 4 flotte mål i finalen.  Det var ikke All Star Team utvelgelse i denne klassen.

Finale J12 Rekrutt: Kjelsås Rygge 19-9 (10-4)

Kjelsås var favoritter til å vinne finalen etter oppløftende resultater i innledende spill. Oslo-laget fikk en flygende start mot Rygge i finalen og var raskt oppe i en firemåls ledelse. Ved pause ledet de blåkledde 10-4. Rygge prøvde så godt de kunne å henge med, men kreftene strakk ikke til i finalen mot et robust og sterkt Kjelsås lag. Alle la merke til nr 31 hos Kjelsås, Mille Weng Furuseth, som gjorde hele 11 mål i finalen. Utrolig god fysikk på spiller som er født i 2008, og som dessuten har gode håndballferdigheter. En spiller som var i en klasse for seg i finalen, og fikk bestemannsprisen. Men ikke la oss glemme Selma Kongstein og Karoline Vetvik Grøtta på Kjelsås. To spillere som var flinke og scoret 2 mål hver i finalen. HK Rygge kommer vi helt sikkert til å høre mer fra i fremtiden. Et flott lag med mange gode spillere. Vi nevner Mie Holtan Berntzen og Kaja Ørving Jensen denne gang, da de var gode i finalen. Det er ikke All Star Team i denne klassen.

Finale G12 Nærbø- Nordstrand 18-17 (10-5)

Vi er ikke bortskjemt med at Nærbø er gullgrossister på guttesiden de siste år i PW-Cup og trodde vel finalen var avgjort etter 10-5 halvveis i G12-finalen mot Nordstrand. Men det skulle vise seg at Nordstrand ikke hadde tenkt å gi seg og fightet seg tilbake inn i kampen. Det så nesten klart ut ved stillingen 15-12 og 5 min igjen på halluret. En utvisning senere og Nordstrand var målet bak. Det ble en spennende avslutning og kampen kunne vippet begge veier. Nærbø holdt hodet kaldest og vant til slutt 18-17. Disse to lagene vil vi helt sikkert høre mer om i fremtiden. De hadde gode spillere på alle posisjoner. Linus Nord-Varhaug på Nærbø var finalens «mest verdifulle spiller» etter at han ble kåret av en lokal jury. Linus scoret hele 7 mål i finalen og var skikkelig god. Tor S. Tjensvoll var også sterkt delaktig til Rogalendingenes seier med 6 mål i finalen. Jonas Gudmestad var også en av Nærbøs beste spillere i finalen med 5 nettkjenninger. Begge lag hadde også meget gode målvakter. På Nordstrand kommer vi ikke utenom Bastian Kraft Ophus. En av finalens beste spillere og som gjorde 5 mål. Vi tar også med at Liam Kling (3 mål) og Gabriel Kleven (4 mål) var dyktige spillere for Oslo-laget.

ALL Star Team Gutter 12: Lukas Ueland (Nærbø), Tor Sinnes Tjensvold (Nærbø), Marius Pedersen Schmidt (Bryne), Linus Nord-Varhaug (Nærbø), Bastian Kraft Ophus (Nordstrand) Sander Haaland (Bryne) og Gabriel Kleven (Nordstrand)

Finale G13 Kragerø-Ønnereds HK 16-11 (7-4)

En finale med 2 gode lag og ekstra hyggelig med lag fra Sverige. Lagene har møtt hverandre en gang tidligere under Partille Cup, så det var en åpen finale på forhånd, da begge lag hadde gjort rent bord i sine innledende puljer. Kragerø førte kampen fra start til mål og vi hadde hele tiden inntrykk av at Telemarkingene hadde full kontroll. Kragerø er et artig lag med mange gode spillere. Jeg velger å kalle de et «usymmetrisk lag» Kragerø har noen store og sterke spillere som er helt toneangivende, samt de små raske og gode tekniske spillerne. Et artig lag som spiller god håndball. Ønnereds fra Gøteborg hadde sine beste spillere i sin backrekke og Anton Larsson, Axel Lundquist og Ola Peterson viste stor klasse i sitt spill. Kragerø med Vemund Norheim Ask (10 mål i finalen!) og Fater Assef Chalhoub er to spillere som kan avgjøre kamper alene. 2 spillere som vi garantert vil høre mer om de kommende år. Pluss også til Tore Norheim som gjorde en god finale for di gulkledde.

All Star Team Gutter 13: Tobias M Søberg (HK 72 Sande), Marius Aaberget (Kolbotn), Vemund Norheim Ask (Kragerø), Ola Peterson (Ønnereds), Fater A Chalhoub (Kragerø), Amandus Adams (Haslum) og Axel Lundquist (Ønnereds)

Finale J12 Tune- Nærbø  16-11 (8-6)

Ut fra blanke ark og uten å ha sett finaleleagene tidligere i turneringen ble vi imponert over to gode lag. Det var en jevn innledning hvor Nærbø var i ledelsen et par ganger i starten av kampen. Tune var best i slutten av 1. omgang og kunne gå til ledelse 8-6. Etter halvspilt 2. omgang dro Tune i fra et tappert Nærbø-lag og vant komfortabelt 16-11 til slutt. Positivt overrasket over Tune fra Østfold som var et sterkt og godt lag. Ikke tvil om at dette laget har jobbet godt. Gode spillere som det oser selvtillit av og flere talenter med ikke minst god fysikk. Anna Paul på Tune (5 mål i finalen) er meget langt fremme i denne årsklassen og ble et nummer for stort for tapre Rogalendinger. Anna ble også kåret til finalens «mest verdifulle spiller» av en lokal jury bestående av spillere på Larvik HKs damelag. Når vi ser hvor gode begge lag er, så ser vi at det trenes godt både på teknikk og fysikk. I finalen gjorde Nærbøs Oda M Stokkeland en god figur (3 mål) og Erle O Salte (2 mål) Vi tar også med at Linea Jensen (2 mål) gjorde en god finalekamp for Rogalendingene. Hos Tune har vi allerede nevnt gode Anna Paul, men vi må ta med Mari Titlesta (3 finalescoringer) som har mange gode kvaliteter. Auro Tømmerholt (4 finalemål) gjorde en utmerket finale sammen med Helene Tunborg (2 mål)

ALL Star Team Jenter 12 år: Mia Torp (Kjelsås), Tuva L Gausland (Nærbø 1), Julia Goska (Larvik Turn), Anna Paul (Tune), Mari Titlestad (Tune), Oda M Stokkeland (Nærbø 2) og Mia Sandvik (Tune).

Finale Jenter 13 Nordstrand- Stavanger 15-14 (7-9)

Denne finalen var verdt inngangsbilletten. En skikkelig thrillerfinale som endte med «sudden death» etter uavgjort i ekstra omgangen. Etter fravær fra fjorårsfinalist Gulset, trodde vi at Nordstrand ville kopiere fjorårets seier. Stavanger skal ha ros for virkelig å gi Nordstrand kamp helt inn til siste sekund. Pokalen kunne like godt ha blitt med hjem til Stavanger, men takket være et kjempeskudd av NIFs Aurora H Steen i spilleforlengelsen, sørget for at Oslo-laget kunne ta med seg pokalen hjem. Nevnte Steen var ellers anonym i finalen (red.anm. var syk i finalen og hadde feber) men avgjør allikevel jevne kamper når det trengs. En klasse spiller har Nordstrand i Aurora. Vi må også gi ros til en annen Aurora på NIF, nemlig Aurora Zimmer Stensvold (4 mål i finalen). Hun ble byttet inn i kampen når Stavanger yppet seg som verst, men Aurora Z vartet opp med flere viktige scoringer, og var en av flere på Nordstrand som avgjorde kampen i deres favør.  Nora Thorsell (3 finalemål) og Mira Pettersen Vold (2) var også gode bidragsytere i finalen. Begge lag hadde også gode målvakter. Vi må også rose Stavanger som de senere år har jobbet godt på de yngre jenteklassene. Dette laget var intet unntak og matchet for tiden Norges beste J13 lag Nordstrand. Stavanger hadde gode spillere på alle posisjoner, samt at laget virket humørfylt og godt sammensveiset. Synne With (4 mål i finalen) var meget god sammen med bl a Jennie Byberg (2). Vi må også nevne Julie Hermansen, Kajsa Helland og Vilde Refsland som store talenter.

All Star Team Jenter 13: Sofie Andersen (Sinsen/Refstad), Aurora Steen (Nordstrand), Lotte Prøsch (Bækkelaget), Mina Bakstad (Nordstrand), Kajsa Helland (Stavanger), Byberg (Stavanger) og Nora Thorsell (Nordstrand)

 

Tune J12 vinner pwcup 2020 Stavanger J13 nr 2 i pwcup 2012 Nærbø J12 nr 2 pwcup 2020 Nærbø G12 vinner pwcup 2020

Nordstrand J13

Nordstrand J13