Referat finaler J/G 16 år og HU-klassen!

REFERAT FINALER PWCUP J/G 16 ÅR + HU-KLASSEN 2019!

Finale HU-Klassen: Larvik Turn IF- Strømsgodset IF 10-9

En av de mest spennende finalene i PW-Cupens historie ble spilt i Boligmappa Arena Larvik søndag kveld, da Larvik Turn og Strømsgodset møttes til dyst i HU-klassen. Etter 7-7 ordinær tid med scoring i siste sekund fra Larvik Turn, måtte det spilles ekstra omgang. I ekstra omgangen ble det heller ikke kåret noen vinner, da Strømsgodset utlignet i sluttsekundene på straffekast og stillingen var 9-9. Dermed måtte vinneren kåres på «sudden death». Larvik Turns helt ble utvilsomt Sondre Aamodt Sørensen, da han scoret det avgjørende målet og LT kunne slippe jubelen løs.

Det var Strømsgodset som kom best i gang og ledet komfortabelt 6-3 ved halvtid. Men et nytt og innbitt Larvik Turn lag entret parketten i 2. omgang, og ville utvilsomt ikke la Buskerudlaget vinne finalen. Det ble kjempet bra i forsvar og endelig ble skuddene satt i mål. Spesielt Sondre Aamodt Sørensen var god i 2. omgang og nettet hele 7 ganger for vertene. Sondre ble også av en lokal jury, kåret til finalens morsomste spiller, og Sondre var ikke bare morsom i spillestilen, han var også meget flink. Vi må også gi ros til alle spillerne på begge lag for god innsats og ikke minst for utmerket spilleforståelse. Vi ble servert overgangsspill og bearbeidinger med flotte innspill til strek. Vi vil også nevne at Anita R. Ryen var kjempeflink på Strømsgodset med 3 flotte mål i finalen.

LT HU

Finale Gutter 16: Elverum Håndball- Larvik Turn IF 22-16

En flott finale i G16 mellom Elverum og Larvik Turn, som endte 22-16 til Elverum. To fintspillende lag som kunne håndballens ABC. Vi var vitne til unge talenter i enhver posisjon og med håndballforståelse som var imponerende. Mange av disse guttene er bare 15 år gamle! Det fløt bra for Elverum innledningsvis og Larvik Turn ble hele tiden jagende etter. Fra 4-0 til Hedmarkingene, fikk Vestfoldlaget skjerpet forsvaret og fikk jevnet ut kampen. Til pause ledet Elverum 13-10.

Halvveis i 2. omgang og på stillingen 16-14 til Elverum, hadde LT sin sjanse til å komme inn i kampen for fullt, men laget misbrukte tre-fire 100 prosent sjanser og kampen ble avgjort i denne perioden. Det skal også nevnes at Elverums målvakt, David Skretting var en god årsak til at Larvik Turn ikke hentet inn ledelsen. Men i denne såkalte perioden midtveis i 2. omgang, så skal vi også nevne at Larviks målvakt Jonas Johannessen spilte glimrende mellom stengene. Men det meste må klaffe i finaler og det har vært en lang helg, og det er noe med det at når man blir sliten, så sitter kanskje ikke skuddene like bra som tidligere. LT hadde sjansen, men med skuddbom så reiste Elverum i fra og vant kontrollert 22-16 til slutt.

Elverums store spiller i finalen var Erlend Stafset med hele 10 nettkjenninger. Erlend ble også kåret til finalens beste spiller av en lokal jury. Pluss også til Elverums Trygve B. Teigen i finalen. Vi føler dog at det var lagmaskinen Elverum, med målvakt Skretting i spissen, som gjorde at Hedmarkingene kunne fortjent heve pokalen høyt i været etter finalen var over. Utmerket håndball ble servert og ikke minst god lagspill. Larvik Turn hadde sine beste spillere i finalen i nevnte målvakt Johannessen, men også Mikkel Ertsås gjorde en god finale (6 mål), sammen med lagkamerat Jesper Havnås.

ALL STAR TEAM G16

Marius Galetic, (Vålerenga), Simen Birkelund (Vestre Bærum), Alexander Ivesdal (Reistad), Vegard Sund (Vålerenga), Mikkel Ertsås (Larvik Turn), David Skretting (Elverum) og Erlend Stafset (Elverum)

Elverum G16

Finale Jenter 16: Ullern IF- Lillestrøm HK 21-16

En god finale hvor det viste seg at Ullern hadde mest krutt i bena i 1. omgang. Til pause ledet Ullern 12-5 og det så ut som Lillestrøm ville få store problemer med å snu kampen. Ullern viste god fart og var veldig flinke til å spille hverandre opp til gode målsjanser. Spesielt Mari Myrland (ble kåret til finalens beste spiller), var god til å spille opp sine lagvenninner. Følte at Lillestrøm ikke helt hang med forsvarsmessig i 1. omgang, og Ullern fikk komme alt for lett til. I 2. omgang lyktes LHK mye bedre med sitt offensive forsvar og Ullern fikk problemer med sitt balltempo. På stillingen 9-13 stod kampen og vippet i noen minutter etter en god opphenting av Lillestrøm. Ullern klarte allikevel å skru opp tempo og scoret 4 ganger på rad uten LHK reduseringer, og kampen var avgjort.

Ullern har mange kvaliteter i laget som gjør dem effektive og gode. God fysikk, løpsterke og mange gode individualister. I mangel av kjeivhente spillere på nøkkelposisjoner, kompenseres dette med meget gode individualister, som f eks høyre kantspiller Sanna Kolstad som hadde 4 flotte mål i finalen. Nevnte Myrland som er en minikopi av landslagskaptein Bredal Oftedal, viste høy klasse i turneringen. Kjapp, gode finter, gode skudd og en spiller som er flink til å gjøre andre gode. Myrland vil vi utvilsomt høre mer av i fremtiden. Alexandria Devold viste også gode takter for Ullern i finalen med sine 4 mål. Hanna Gåsvær (4 mål) og Marte Ødegård (3 mål) er begge to meget gode spillere med stort utviklingspotensiale.

Begge lag hadde gode målvakter, men Lillestrøm har også et godt lag med flere gode individualister. Vi kan nevne Thale Mohagen (4 mål) og Isabella Aguim (3 mål) i finalen. Vi var veldig imponert over linjespiller Stine Sjølie på LHK. Uten tvil et kommende stortalent. Hvis denne jenta gjør jobben fremover med treninger etc, så er vi overbevist om at Sjølie vil bli en kommende landslagspiller. Stine nettet 2 ganger i finalen, men hun skaffet laget mange straffekast. Vi deler også ut roser til Silje Sørensen, Isabel Greenidge og Sofie Bruun, for en god finale for Lillestrøm.

ALL STAR TEAM J16

Ingeborg Haugan (Runar), Solveig Stangvik (Nit/Hak), Celina Vatne (Flint), Felicia Næsholm (Sarpsborg), Mari Myrland (Ullern), Stine Sjølie (Lillestrøm) og Sanna Kolstad (Ullern)

Ullern J16