Om PW CUPEN

PW Cup (kort for Peter Wessel Cupen) startet som Cort Adeler Cup i 1963. Den var opprinnelig en utendørscup for seniorlag, men utviklet seg etter hvert til hallspill for aldersbestemte klasser. Gründer Terje Anthonsen ønsket å samle alle de beste lagene fra hver krets, og cupen har i alle år vært en styrkeprøve for norske håndballag. Cupen har vært støttet av Color Line, tidligere Larvik Line, siden starten i 1963.

Frem til 2022 ble PW Cup arrangert over 2-3 turneringshelger, fordelt på alderstrinnene  12- 16 år (12 år spiller i klassen 13 år rekrutt). I 2014 ble også klassen HU/TH (Tilrettelagt håndball ) etablert, noe som har tilført ny energi og entusiasme i cupen.

Men vi har de siste årene sette en annen kurve i forhold til ønsket utvikling, så fra 2023 så arrangeres PW-Cup fra 13-rekrutt til og med junior over en helg i forbindelse med Palmehelgen.

Vi har derfor heller utvidet til spill i både Larvik og Sandefjord. Dette medfører at vi er i stand til å hjelpe være medarrangører til gode inntekter i form av billettinntekter og kiosk-inntekter. Dette gjør at alle klubbene i Larvik og Sandefjord er delaktige i dette arrangementet.

Se vår profil på sosiale medier så som Instagram og facebook.

Cupen tiltrekker seg hvert år de beste lagene i aldersgruppen 13 til 16 år, fra hele Norge til dyst i Larvik. Turneringen foregår fra palmehelgen og da konkurreres det om gjeve pokaler og titler i et arrangement som har fått en betydelig posisjon i norsk håndball-verden. Yngre dommere i ulike utvikingsgrupper er kampledere i de respektive klassene. Disse nomineres av de respektive regionene.

PW Cup legger også vekt på å avvikle et arrangement med godt sportslig innhold hvor fair-play, idrettsglede, begeistring, innsats og respekt er sentrale elementer. Vi har bl.a. arrangert landskamper i aldersbestemte klasser, konserter med kjente artister og eliteseriekamper med bla. Larvik HK.