FINALEVINNERE 12-13 ÅR!

Referat finaler og All Star Team 12-13 år 2018.

 

J12-U Gulset- Nordstrand 11-6 (5-4)

Første finale for spillere i J2006 som var invitert i å spille i klassen J12-U. Mange gode lag var med i turneringen og Gulset og Nordstrand viste at de hadde kommet langt i sine håndballferdigheter når de møttes til finalespill i Arena Larvik søndag ettermiddag. Kampen var jevn i første omgang og Gulset ledet 5-4 til pause. Etter hvilen dro Gulset litt i fra og kontrollerte frem til seier 11-6, anført av en meget dyktig spiller i Oda Burhol. Må også nevne Kaja Hansen fra Gulset. Hun spilte meget godt mellom stengene og hadde mange gode redninger. Nordstrand har mange spennende typer og vil utvilsomt utvikle seg til et komplett og velspillende lag. Kaja Fokstuen og Charlotte T. Elisenberg var bl. a to av Nordstrands gode spillere.

Det ble ikke kåret All Star Team i denne klassen.

G13 Nærbø- Reistad 31-17 (6-19)

G13-finalen var allerede avgjort i første omgang da Nærbø ledet hele 19-6. 2. omgang var mere jevnspilt og Nærbø vant 31-17. Nok en gang viser rogalendingene frem et superlag, et lag som skal bli meget vanskelig å tukte i årene fremover. Vi har sagt det før og gjentar gjerne, at Nærbø IL er svært dyktige på trenersiden for yngre lag, spesielt på guttesiden. Det vrimler av talenter på dette laget, og en av de aller beste er bakspiller Torger Edland. Toppscorer i finalen og ble fortjent kåret til finalens beste spiller. Selv om Torger utpreger seg, så gjør også de fleste andre på Nærbø det samme. Godt besatt på alle plasser. Reistad skal ha stort pluss for å komme til finalespill, og lagets beste var Jonas Samdahl.

All Star Team G13:

Elias Bakken Løvaas (Fet), Sander Bore (Nærbø 2), Ludvig Gallefoss (Fjellhammer), Torger Edland (Nærbø), Jonas Samdahl (Reistad), Even Penne (Nærbø) og Jesper Edland (Nærbø)

G12 Storhamar- Kragerø 19-10 (8-5)

Kragerø yppet seg i begynnelsen av G12-finalen og bydde opp til kamp, men hvor lenger kampen varte, tok Storhamar over og kontrollerte inn til sikker seier med sifrene 19-10. Storhamar var et godt besatt lag med god fysikk. Finalens beste spiller, Emil Inselseth Nordeng var et godt bevis på dette. God teknikk, god fysikk og knallharde skudd, gjorde at Kragerø ikke nådde opp i finalen. Kragerø var godt besatt på alle plasser og vil utvilsomt blomstre i årene som kommer. I finalen var det Kristian Menstad som var Kragerøs beste spiller.

All Star Team G12:

Jeisson (Elverum), Samuel Bjerke (Kjelsås), William Solbru (Kjelsås) Emil Inselseth Nordeng )Storhamar), Kristian Menstad (Kragerø), Jakob Kjølle Slette (Storhamar) og Noah Dalsrud Pedersen (Storhamar)

J12 Tindlund IF- Sola HK 17-7 (8-1)

Årets utgave av klassen J12 var meget åpen og det var mange gode lag påmeldt. For noen var det litt overraskende at nettopp Tindlund og Sola spilte seg frem til finalen. Det igjen viser bare bredden og toppnivået det er i J2005 årgangen i 2018. Tindlund viste frem et komplett og dyktig lag som var overlegne i finalen med 17-7 seier. Kampen var allerede avgjort ved pause da østfoldingene ledet med 7 mål. Vi må nevne finalens beste spiller Aurora Kristiansen på Tindlund, som i sterk grad bidro til at laget vant kampen. Foruten Aurora var det også godt spill av Emmeline Hemma og Mari Eriksen på Tindlund. Laura Mæland er en spennende spillertype på Sola. Etter å ha bommet i hele første omgang, ble hun toppscorer i 2. omgang, og viste spill i ypperste klasse.

All Star Team J12:

Stine Mellemstrand Bore (Bryne), Helle Rosseland Tjensvoll (Bryne), Silje Fure (Larvik Turn), Aurora Kristiansen (Tindlund), Laura Mæland (Sola), Emmeline Hemma (Tindlund) og Mari Eriksen (Tindlund).

J13 Larvik Turn IF- Nordbygda Håndball 17-14 (7-8)

En spennende og innholdsrik finale som var uavgjort 14-14 etter ordinær tid. Hjemmelaget vant til slutt 17-14 etter ekstra omgang. Nordbygda og Larvik Turn var også i samme pulje i innledende kamper, og også den kampen endte 14-14. Det var to gode og jevne lag som stod godt mot hverandre og finalen ble en triller i beste Hithcock stil. Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele kampen og det var uvisst hvor seieren ville havne. Store deler av kampen ble duellert mellom kampens 2 store giganter i form av Emma Helland-Døvle fra LT og Mathea Enger fra Nordbygda. Begge storskytterne prikket inn det ene målet etter hverandre og begge viste frem fantastisk skuddreportuar. Etter Nordbygda utligning i sluttsekundene, var det Larvik Turn som holdt roen og hodet kaldt i ekstra omgangen og vant til slutt 17-14. Begge lag skal ha skryt for godt forsvarspill og bra balltempo i angrep.

All Star Team J13:

Konstanse Stang (Tindlund), Marthe Kraft Johannessen (Sarpsborg), Mathea Enger (Nordbygda), Ida Walin (Larvik Turn), Emma Helland-Døvle (Larvik Turn), Edle Christine Hønningstad (Nordbygda) og Rebekka Arvesen (Nordbygda)