REFERAT FRA FINALER 12-13 ÅR 2017!

Finale J12: Nordbygda Håndball-Haslum IL 17-10

Det ble tidlig klart hvem som kom til å vinne J12-finalen. Nordbygda fikk alt til å klaffe fra start og opparbeidet seg tidlig en ledelse på fire mål. Videre utover i kampen økte de ledelsen jevnt og trutt og så seg aldri tilbake. Når dommerne blåste av kampen hadde hedmarkingene vunnet med syv mål.

Nordbygda sto frem som et komplett lag med gode spillere i alle posisjoner. Spesielt Mathea Enger fortjener oppmerksomhet. Et stort talent som Haslum hadde store problemer med å stoppe. Mathea ble i tillegg til toppscorer i finalen, (6 mål) også fortjent utnevnt til finalens beste spiller av en lokal jury. Vi tar også med at Ingeborg Monne og Edle Hønningstad gjorde en god finalekamp for Nordbygda. Rebekka Arvesen og Mina Dæhli er også flotte spilletyper på Nordbygda. Laget er godt sammensveiset og kunne juble sammen med hele laget for Nordbygdas aller første triumf i PW-Cupens historie!

Haslum imponerte ved å ta seg hele veien frem til finalen og var nok litt preget av stundens alvor i selve finalen. De manglet det lille ekstra giret som sendte dem til finalen. Laget virket litt passive og klarte ikke å sette nok trykk på hedmarkingene. Til tross for en god målvakt så ble Nordbygda for sterke denne gang. I finalen syntes vi Josefine Strand Mylius ville mye, men ble ganske alene mot et godt forsvarende Nordbygda lag. Pluss også til Louise L.T. Eide og Nicoline G. Hauge, begge Haslum.

ALL STAR TEAM JENTER 12

Martine Aastorp Ull/Kisa, Caroline Bierman Bækkelaget, Ida Keskin Ellingsrud, Mathea Enger Nordbygda, Josefine Strand Mylius Haslum, Rebekka Arvesen Nordbygda og Ida Wahlin Larvik Turn.

 

Finale J13: Halsen IF-Ullern IF 18-17

Det ble en etterlengte lokal seier i jenter 13-finalen, da Halsen IF beseiret Ullern 18-17. Men la det være sagt med en gang. Vi syntes Halsen vant fortjent etter å ha ledet kampen med god margin helt til det gjenstod 3 minutter. Da virket det som larviksjentene hadde tatt seieren på forskudd og bare ventet på dommerne skulle blåse av kampen. Ullern skal ha ros for at de aldri gav opp og hadde en formidabel sluttspurt.

Det hele startet jevnt og lagene fulgte hverandre til stillingen 3-3. Nærmere pause klarte Halsen å tilrive seg en tomåls-ledelse og kunne ta pause på stillingen 10-8. Utover i 2. omgang økte Halsen sin ledelse jevnt og trutt og ledet på det meste med 7 mål. Da det gjenstod 3 minutter ledet Halsen med 5 mål og de fleste trodde kampen var avgjort. Ullern ville det annerledes og utnyttet hver eneste feil Halsen gjorde og satte direkte press på larvikslaget. Da det var igjen 15 sekunder av kampen var stillingen plutselig 18-17 til Halsen og Ullern hadde ballen i angrep. En av Ullernspillerne gjorde et flott gjennombrudd og var alene med Halsens målvakt Helle Barth. Skuddet ble reddet mesterlig og jubelscenene stod høyt til værs i Arena Larvik blant spillere og den store fremmøtte supportergjengen til Halsen.

Vi kan starte med å gi ros til Ullern som stod frem som et meget godt lag og med fine spillertyper i alle posisjoner. Lagets ener eller Ullerns største profil er uten tvil Martine Skudevig Mork. Hun har det meste som trengs for å bli en stor håndballspiller. Martine ble finalens toppscorer med seks mål og gjorde en god finale. Det var allikevel lagmaskineriet til Ullern som gjør dette laget til et av Norges beste lag. Det fikk vi ikke minst erfare i siste del av kampen, hvor de nesten hadde tatt igjen Halsens klare ledelse. Karen Myskja, Emilie Hellebyst, Matea Sekulic, Nora G. Berner og Eline K. Håland gjorde alle en god finale for Ullern. Vi må også nevne den tøffe og innsatsvillige Ullern spilleren Hanna Karoline H. Gåsvær. Hanna i likhet med tidligere nevnte Mork, er en spiller som alle lag kunne ønske seg. Hun var en stadig trussel og en innsats som var utmerket. (4 mål i finalen)

Hva skal vi si om Halsen? Joda, laget er godt besatt på de fleste plasser, men er også avhengig at disse spillerne leverer hver gang. Og nettopp i denne turneringen har laget stått frem som et komplett og fintspillende lag. Martine Tveter, Mia Vik Gabrielsen og Inga Vold dro det tyngste lasset i finalen og utgjorde tryggheten i laget. Målvakt Helle Barth hadde dagen og ble til slutt en avgjørende faktor for at laget vant finalen. Helle ble også kåret til finalens mest verdifulle spiller av den lokale juryen.  Ellers må vi nevne at Jenny Borch-Jenssen og Mina Jørgensen gjorde en god finale for Halsen.

ALL STAR TEAM JENTER 13

Emilie Gullaksen Gneist, Caroline B. Steinseth Bækkelaget, Tomine Tvete Berger Sarpsborg, Thea Kyvåg Nit/Hak, Martine Tveter Halsen, Mia Vik Gabrielsen Halsen og Martine Skudevig Mork Ullern.

Finale G12: Nærbø-Fjellhammer 20-10

Ikke uventet at Nærbø ville sette sitt preg på guttesiden i PW-Cup. Denne gang var det G12-laget som gikk helt til topps etter å ha nedsablet Fjellhammer 20-10 i finalen. Etter en forrykende første omgang og ledelse hele 14-4 var finalen i realiteten avgjort. Nærbø ville mest, gjorde mest og var uten tvil best! Fjellhammer skal ha ros for å komme til denne finalen med god laginnsats og fremstod som et spennende lag for fremtiden. I finalen la vi merke til gode kvaliteter i spillere som Casper N. Stenberg og Jesper Henriksen. Daniel Ryengen Ny er også en spiller som har gode håndballferdigheter i Fjellhammer laget.

Nærbø hadde mange tøffe kamper i turneringen i likhet med Fjellhammer, men har det lille ekstra som skal til i jevne kamper. Selv om dette er referat fra finalen, så vil vi ta med at både Ski (vant over Nærbø i puljespillet) og Bækkelaget (tapte med et mål mot Nærbø i kvartfinalen) er to andre meget gode 12-årslag i Norge. Runar G12 gjorde også en god figur (tapte i sudden death mot Ski i kvartfinalen) Også Bygdø Monolitten G12 viste muskler i turneringen og spilte semifinale mot Nærbø og hadde et godt resultat. (tap 12-17)

Nærbø og i likhet med noen av de andre nevnte lagene, ble vi meget imponert over den tekniske og flotte håndballen de spiller. Det var meget høy klasse på lagene og Nærbø stod frem som en god ambassadør for dette. I finalen var de overlegne, men som tidligere nevnt, har også de vært «i kjelleren» for å komme helt til finalen. Vanskelig å ikke nevne alle spillerne på Nærbø under finalen, men vi syntes Marius Olseth, Jesper Edland, Bawan Rizgar , Sander Bore og Lars Thoma Line var kjempegode i finalen. La oss også nevne at Lars Eirik Larssen og Alvar Haugseng var fine spilletyper. Sistnevnte ble i tillegg utnevnt til finalens beste spiller, ikke mins fordi Alvar var en flott playmaker i rogalandlaget.

ALL STAR TEAM GUTTER 12

Sander Stensrud Bækkelaget, Daniel Stensrud Bækkelaget, Patrick Helland Anderson Ski, Sander Bore Nærbø, Lars Thomas Line Nærbø, Bawan Rizgar Nærbø og Jesper Henriksen Fjellhammer.

Finale G13: Viking HK-Fjellhammer 20-12

Etter 10-3 ledelse til Viking ved pause følte vi også at denne finalen var ferdigspilt. Viking skuffet ikke og kontrollerte inn finaleseieren med 20-12 mot Fjellhammer. Vi så noen likhetstrekk med Fjellhammer som i G12-finalen. Akershuslaget virket tidlig kjørt og lot Viking bestemme det meste. Mye av spillet skulle foregå rundt lagets toppscorer Benjamin Berg, mens Viking brettet ut spillet og scoret fra alle posisjoner. I tillegg hadde nevnte Berg litt stang ut i første omgang og Viking hadde opparbeidet seg en god ledelse som laget aldri ble truet av. Ellers skal det sies at Fjellhammer har hatt en god turnering og satt på plass mange av Norges beste lag. I finalen gir vi ros også til Audun Monster, Herman Jevnaker og Thomas Uthus Lund alle fra Fjellhammer.

Viking HK stod frem som et godt fysisk lag med gode spilletyper i alle ledd. Klarer man å holde på dette laget og videreutvikle spillerne, vil de tilhøre Norgeseliten i mange år fremover. Spillere som Olav Strand-Jacobsen, Thomas Haave Nilsen, Lars Kvia, Lucas Sørum Sim, var alle fremtredende i finalen for Viking. Målvakt Simen Brown Halvorsen fortjener også mye ros for godt spill, sammen med Joakim Gjertsen. Luca Sørum Sim (Viking HK) ble kåret til finalens beste spiller.

La oss ta med at Viking beseiret gode lag som Ski og Urædd i sluttspillet, men Fjellhammer vant over gode lag som Nærø og Kjelsås i sluttspillet.

ALL STAR TEAM GUTTER 13

Jeppe Helland Flø Nordstrand, Erik Daniel Harnes Kjelsås, Jon Obrestad Salte Nærbø, Simen Brown Halvorsen Viking, Lars Kvia Viking, Benjamin Berg Fjellhammer og Olav Strand Jacobsen Fjellhammer.