HØYT NIVÅ PÅ 14-15 TURNERINGEN!

Årets utgave av Peter Wessel Cup for 14-15-åringer er uten tvil en av turneringens beste når man ser på det sportslige innholdet. Det var meget høyt nivå på lagene, noe som aller best ble vist frem i finalene søndag kveld i Boligmappa Arena Larvik.

Det hele startet med en flott J15 finale som Storhamar revansjerte seg mot Randesund som vant fjorårets oppgjør. Storhamar vant 14-10 mot Randesund, etter at lagene hadde vært jevnspilt frem til 9-9 midtveis i 2. omgang. Hedmarkingene hadde det lille ekstra giret mot slutten og klarte å hale inn en etterlengtet, men fortjent seier. Mia Svele var en konstant trussel for laget fra Vest-Agder, men Randesund skal ha ros for å passe godt på den hardtskytende Svele. Vi synes Kristine Thomassen og Hanne Byklum fra RIL gjorde en god innsats i finalen. Pluss også til Renate Austeng og Mia Bronkebakken fra Storhamar. Sistnevnte ble fortjent kåret til banens mest verdifulle spiller. Dommere i kampen var Arja Døsvik og Tina Valaker fra Ranheim.

J14-finalen ble spilt mellom Konnerud og Trauma. En kamp som egentlig aldri ble helt spennende resultatmessig, ettersom Konnerud raskt opparbeidet seg en 4-måls ledelse, som de aldri gav fra seg. Drammenslaget vant til slutt 17-12, takket være en solid første omgang. Vi er imponert over hvor store og sterke spillerne er i denne aldersklassen. Det bar tydelig preg at dette var jenter som har lagt ned mye arbeid i forhold til fysisk og ikke minst teknisk trening. Vi følte at Konnerud hadde fordel av en mer jevn og større bredde i stallen kontra Trauma. Vi la tidlig merke til et stortalent på Konnerud med navn Sofie Celius. Klassespiller av rang, og kommer helt sikkert til å ha en stor fremtid som håndballspiller. Celius ble også kåret til finalens mest verdifulle spiller. Foruten at begge lag hadde gode målvakter, synes vi at Helene Andersen var Traumas beste i finalen. Karin Steen hadde gode og harde skudd fra høyreback posisjon fra Aust-Agderlaget. Lisa Ask spilte også en god finale for Konnerud. Finaledommere var Ida Berger og Anette Fjeld fra Region Øst.

Det ble en spennende finalekamp i Gutter 15 år, som først ble avgjort i sluttsekundene. Nærbø beseiret Vang Håndball 11-10. Vi ble nok en gang imponert over nivået, hvor håndballferdighetene var solide. 2 gode lag som kunne sin håndball-ABC til fingerspissene. Jevnt og spennenende fra første sekund til siste sekund, nettopp slik vi ønsker en finale skal være. Vanskelig å påpeke noe på hvorfor akkurat Nærbø vant denne kampen, da det like godt kunnet tippe i hedmarkingenes favør. Følte dog at Nærbø ville det ekstra lille mot slutten av kampen og avgjorde med scoring 20 sekunder før slutt. Vang hadde sjansen til ekstraomganger, men frispilling på strek i siste sekund ble misbrukt og Nærbø kunne juble for seier. Tolef Helland og Tord Lea Knutsen var gode for Nærbø under finalen. For Vang likte vi best Einar Mordal og Oskar Wikstrøm Nordeng, som gjorde en god finale. Gode målvakter på begge lag, men det som allikevel var utslagsgivende i denne finalen var målvakt Sondre Stokkeland fra Nærbø. Han var strålende i finalen og ble fortjent kåret til finalens mest verdifulle spiller! Meget gode finaledommere fra Vest-Norge var Jørgen Wold og Fredrik Andresen.

G14-finalen ble en skikkelig «rysare» med både ekstraomgang og «sudden death» Ros IL beseiret til Nordstrand IF med sifrene 15-14. I likhet med G15-finalen var denne kampen like jevn og spennende hele kampen igjennom. 7-6 til pause for Oslolaget som kom best i gang. Lagene fulgte hverandre som «tett hagl» gjennom hele 2 omgang, og ingen hadde lyst til å tape denne kampen. Det stod uavgjort etter ordinær tid og det måtte ekstra omganger til. Også etter en ekstra omgang stod det uavgjort 14-14. Dermed ble det hele avgjort på «sudden death». Her var det Ros som avgjorde etter et flott langskudd. Vi takker begge lag for god og spennende underholdning gjennom hele finalen. Begge lag hadde gode spillere fordelt på alle plasser. Vi la tidlig merke til Axel Steive fra Nordstrand, et skikkelig håndballtalent som vi garantert vil høre mye fra senere. Nikolai Moe og Aleksander Amland fra Ros gjorde en god finale, sammen med sin målvakt Marcel Batyra. Finaledommere var Elisabeth Hønsi og Kaia Eide Fjellestad fra henholdsvis Sunde og Florø.pwcup14-15-2017